سْـــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

I'm Suhaila Radenan. My life is just a simple things,
If you want happy, please make others happy too.
Allah swt always with you. This world is just temporary
place, Jannah is the last station.

Search This Blog

Friday, June 22, 2012

Aura Maya vs SF Beauty

Assalamualaikum & Salam Jumaat semua..

Pagi Jumaat ni ada pakcik tu tegur saya.. "Kenapa nyanyi-nyanyi hari ni? happy nampak?" hehe.. kejadah happy.. orang lapor ada laaaa.. tengok la gambar sebelah tu.. mata bengkak.. muka orang tak cukup makan jer kan.. adoi.. kelaparan..... tak da orang nak teman saya makan ke TT

Disebabkan takda yang simpati pagi ni.. saya nak update diari.. nak tulis pasal rutin harian saya.. kalau nak cakap pasal masa tu memang tak pernah cukup.. tapi kalau taknak muka berlubang-lubang.. kena la rajinkan diri walaupun malas tahap gaban sekali pun.. hehe.. 

Teka produk apa saya pakai selepas Aura Maya hari tu.. cepatttttt... tetttttttt.. ok masa tamat..

Ok laa.. nak kongsi ni.. sekarang saya tengah pakai produk SF Beauty.. Sebenarnya saya tak pernah tahu kewujudan produk ni.. bila saya balik Ipoh hari tu.. saya tengok muka adik saya lain dari yang.. saya tanya dia.. dia pakai produk apa.. sekali dia tunjuklah SF Beauty.. Saya pun tilik punya tilik.. sekali sebijik macam Aura Maya.. cuma yang beza adalah harga dan jenama jer..

Cian Aura Maya.. hehe.. tapi sebenarnya sama jer..


Bila saya tahu SF Beauty lagi murah.. semestinya saya ambil yang lagi murah.. sebab kesannya sama jer.. hehe.. so saya pun terus order cepat-cepat SF Beauty dan pakai.. kesannya memang sama dengan Aura Maya.. Kulit makin putih dan bintik-bintik hitam makin pudar..


So sekarang.. pagi saya pakai krim SF Beauty sampai tengah hari.. petang sikit dah cuci muka sebab nak solat kan.. saya sabun muka dua kali tau.. bagi bersih-bersih.. buang semua kotoran yang melekat.. sebab masa pakai krim ni sahaja.. ia macam melekit sikit.. jadi habuk cepat lekat kat muka.. so kena la cuci bersih-bersih..

Boleh dapatkan kat Watson


Lepas cuci muka.. saya pakai krim jerawat.. walaupun muka saya ni akan tumbuh jerawat pada waktu period jer.. saya tetap guna krim ni untuk elak jerawat naik selalu.. Alhamdulillah laa.. lepas sapu krim jerawat ni kat muka.. jerawat tak tumbuh dah.. kadang-kadang jer tumbuh bila tertekan.. kat dahi pun dah kurang jerawat..


Krim ni saya pakai sampai la petang.. dan solat asar kena cuci muka lagi.. lepas tu saya tak bagi muka pakai apa-apa pun lagi.. sebab nak bagi rehat jap kulit muka.. terutama siapa yang pakai makeup tu.. jaga la muka anda.. jangan bagi muka anda berbau dengan make up anda.. nanti suami tak selesa nak cium hehehe..

Lepas isyak.. waktu nak tidur tu.. pakai la krim malam plak.. untuk malam.. kalau siapa yang terlebih rajin dia akan makan supplement, pakai vitamin C dan macam-macam lagi.. tapi kalau yang malas macam saya ni.. pakai apa yang rasa muka perlu jer.. hehehe.. saya pakai krim malam SF Beauty dan sedikit vitamin C untuk bawah mata.. tu pun kalau rajin nak letak.. selalu malas.. hehehe..


Lepas korang bangun pagi.. pastikan korang cuci muka dan tengok hasilnya.. kulit muka rasa halus dan cerah sikit..

Mudah jer kan.. tu jela yang selalu saya buat sampai sekarang.. dan sebaiknya.. elakkan kulit muka dan tubuh kita dari sinaran matahari.. 

Ok.. nanti citer pasal penjagaan kulit badan yang seminggu sekali tu.. nak buat tiap hari malas sangat kan.. hehehe..

Ada apa-apa nak tanya.. email saya.. atau tanya direct kat ruang komen ni tau.. =)


UPDATE UPDATE UPDATE!!!!

Update pasal SF BEAUTY.. Harga Sf boleh sms saya yer.. 0137549240 =) insyaAllah murah sangat.. sekarang semua bekas plastik dan satu set besar (15 gram).. Maaf atas kesulitan.. arahan pihak kementerian kepada pihak SF Beauty, supaya takda pelanggan keliru mana satu original set..




SF Sabun Kecantikan : Natural dan bersih dengan vitamin E menolong meningkatkan metabolisme kulit, merencat proses penuaan, mengurang kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit. Mengekal kelembapan semula jadi untuk rasa segar, licin dan bersih.

SF Krim Malam : Bahan semula jadi yang dirumus untuk menghilangkan jeragat dan bekas jerawat di samping memutih dan membersihkan kulit. Menjadikan kulit halus dan bersih.

SF Krim Siang : Bahan semula jadi yang dirumus sebagai pelindung UV di samping melembap, melembut dan menyihatkan kulit.

Panduan penggunaan :

  1. Cuci muka dengan sabun dua kali sehari
  2. Gunakan krim siang pada siang hari (sebagai pelindung UV)
  3. Gunakan krim malam pada malam hari
Sapuan kedua-dua krim adalah nipis sahaja, jika kulit kering, basahkan hujung jari dengan air bagi memudahkan sapuan krim

2 MINGGU ANDA PASTI NAMPAK PERUBAHANNYA.. PERCAYALAH..

Bagi memudahkan semua pelanggan yang saya sayangi, saya dah sediakan ruangan khas buat anda semua untuk mengetahui lebih lanjut produk yang saya jualkan ini.. saya harap semua dapat berikan kerjasama untuk saya membantu anda juga sebagai pakar perunding kecantikan hehehe.. 

Sebenarnya ramai yang bertanya pada saya mengenai tips kecantikan dan menceritakan masalah kulit muka mereka.. dan saya bagi jawapan yang saya tahu jela.. apa yang baik untuk kulit dan tidak baik untuk kulit.. so bagi memudahkan perbincangan.. saya sediakan ruangan khas buat anda di sini dan dan dan dan dan......

Jeng jeng jeng.. saya dah ada Official FB untuk SF Beauty saya.. so kat situ pun anda boleh menanyakan sebarang persoalan yang memusykilkan.. jangan segan silu yer.. ok korang boleh like page bawah ni..


Order melalui FB pun boleh.. lebih mudah kan.. ^^,

Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi saya 013-7549240 / 019-5900366 / 017-5245057
Email : suweetcity_luv@yahoo.com


p/s : Buat sementara waktu, sila bank in duit pada akaun MayBank saya dan CIMB tunang saya..

MAYBANK
SITI SUHAILA BT RADENAN
162487123670

CIMB
MOHD SYAFIQ AFIFI
08180005478523


PRODUK SF BEAUTY MEMBERI KESAN YANG SAMA SEPERTI AURA MAYA!!