سْـــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

I'm Suhaila Radenan. My life is just a simple things,
If you want happy, please make others happy too.
Allah swt always with you. This world is just temporary
place, Jannah is the last station.

Search This Blog

Wednesday, December 26, 2012

Harga dealer Sf Beauty


Assalamualaikum..

Di atas permintaan ramai yang ingin mengetahui harga dealer.. saya dah siapkan senarai harga yang minimum untuk anda semua dapatkan.. sila dropkan EMAIL di sini untuk mengetahui harga dealer terbaru.. harga dealer ini akan bermula 1 Januari 2013 =)
Terima kasih..

Friday, December 21, 2012

UPDATE BEKAS PLASTIK SF BEAUTY

Mohon perhatian dr semua pelanggan dan pengedar yg dihargai. Dalam masa 2 minggu pihak SF akan melakukan penyeragaman packaging SF Beauty iaitu dgn menggunakan packaging plastik. Harga dan gram masih sama kpd pelanggan dan pengedar :)

Maaf atas kesulitan.. arahan pihak kementerian kepada pihak SF Beauty , supaya takda pelanggan keliru mana satu original set..

Saya sedikit sedih T_T tapi takpala.. memudahkan pihak SF Beauty menyelaraskan packaging.. 

Buat masa sekarang masih ada 50 set jer lagi set bekas kaca.. bulan depan dah start bekas plastik.. =D sape cepat dia dapat last stok bekas kaca =)


Friday, December 7, 2012

SF Beauty (Kesan menakjubkan) & Sabun Kojic

Assalamualaikum..
Alim sungguh ceq bila laki out station hahaha :p

Hari ni ada sedikit testimoni dari pengguna SF Beauty.. pengguna ni dari Sabah / Serawak (so lupa saya) hehe.. dia sangat risaukan mukanya sebab muka dia terlalu sensitif.. dan selalu wasup saya tanya perkembangan macam mana.. memula memang saya sendiri rasa sangat risau padanya.. kemudian dah lepas 2 minggu muka dia dah nampak kesan-kesan positif.. dan pengguna sangat suka serta berpuas hati dengan SF Beauty.. terima kasih kerana mempercaya produk ni..


Siapa yang nak order boleh wasup atau sms saya 013-7549240

Harga sungguh berpatutan.. gunakan tanpa was-was..

Info : 1 SET BESAR SF BEAUTY
  1. Bekas kaca
  2. Berat 15 gram
  3. Harga termasuk postage (tambah rm5 untuk Sabah, Sarawak & Labuan)

Maaf yer.. ada sedikit produk baru yang masuk pasaran saya.. produk ni dah lama tapi saya baru nak jual.. iaitu SABUN KOJIC.. sabun yang sangat famous.. boleh digunakan pada semua jenis kulit.. terutama pada kulit sensitif yang ada jerawat dan berminyak.. bagi yang pakai SF Beauty.. anda juga boleh mencuba sabun kojic kerana ia mengandungi kolegen yang baik untuk penegangan kulit muka anda.. awet muda kata kan.. hehe.. ok siapa nak order boleh sms saya  013-7549240

HARGA PROMOSI : RM30 termasuk postage 
(tambah rm5 untuk Sabah, Sarawak & Labuan)



Sebarang pembayaran harus dilakukan dahulu sebelum proses pengeposan

MAYBANK
SITI SUHAILA BT RADENAN

162487123670

CIMB
MOHD SYAFIQ AFIFI
08180005478523


Cara pakai SF Beauty


Assalamualaikum kesayangan semua..

Apa khabar anda semua?? moga sihat-sihat selalu.. kali ni saya nak kongsi sikit cara nak pakai sf dengan betul.. ramai sungguh tanya macam mana nak guna.. dalam kotak tu ada panduan yang telah disediakan tapi mungkin ramai masih ragu-ragu..

Cara pakainya sama jer macam dalam panduan tu.. =) ok saya terangkan sikit yer.. SF ni ada KRIM SIANG, KRIM MALAM & SABUN (VITAMIN C & E).. baca baik-baik tau.. hehe

KRIM SIANG SF BEAUTY

Bagi yang baru nak pakai SF Beauty saya syorkan anda menggunakan sepenuhnya SF krim siang ni untuk masa 2 minggu.. cuci muka dahulu dan sapukan krim siang pada keseluruhan muka termasuk bawah dagu.. pastikan sapuan adalah sekata.. pakai nipis sahaja.. jangan sapu tebal-tebal sangat tau.. nak cepat cantek letew.. hehehe.. 

So bagi permulaan 2 minggu ni.. pakai SF krim siang sahaja.. tidak digalakkan pakai foundation atau bedak-bedak lain termasuk make up.. bukan saya melarang tapi saya takut foundation atau bedak mempunya bahan kimia dan akan bertindak balas pada krim SF.. sebenarnya tak menjadi masalah kalau nak pakai pun.. cuma saya takut ia tak berkesan.. so untuk 2 minggu ni guna jela SF krim siang je dulu kerana untuk proses SF krim siang ni bertindak atas muka korang.. bagi dia kesesuaian dulu kan.. hehe..

Bagi yang rasa nak pakai 2 kali iaitu belah pagi dan petang.. boleh sahaja.. pastikan pakai nipis.. =) Lepas 2 minggu korang boleh pakai foundation atau make up.. bagi yang nak guna toner.. pakailah toner dulu.. tekap-tekapkan pada muka korang toner tu.. dan relaxkan untuk 1/2 minit.. bagi toner tu meresap dulu pada kulit.. dan seterusnya pakai krim siang SF.. sapu dengan sekata.. bagi yang selalu kena panas.. boleh pakai sunblock.. tapi saya tak cadangkan sangat pakai sunblock sebab sunblock ni cepat kedutkan kulit muka kita.. so lebih baik korang pilih foundation selepas sapuan krim siang SF.. so lepas tu boleh pakai make up seperti biasa.. kalau nak lebih baik.. sebelum make up.. pakai make up base.. ia membantu menjadi sempadan untuk krim muka dan makeup kita.. make up ni banyak bahan kimia so make up base adalah penghalang make up untuk kena pada kulit muka.. =)

KRIM MALAM SF BEAUTY

Pastikan korang pakai krim malam SF belah malam yer.. hehe.. sebelum tidur.. sapukan krim malam SF ni keseluruhan muka dan pakai nipis jer.. lepas tu korang boleh tidur.. saya nak bagi tips sikit.. tidur dengan krim malam ni.. pastikan korang tutup lampu.. sebab sebenarnya mana-mana krim malam akan bertindak dengan baik tanpa pengcahayaan.. nama pun  krim malam kan.. so dia taknak cahaya matahari atau cahaya lampu.. 

Tapi bagi yang tak biasa tutup lampu.. takpa.. jangan buang tabiat plak kan.. nanti ada suami yang terkejut kang tetiba berubah mood tido dalam gelap gelita.. sampai lampu meja pun dia tutup kan.. hehehehe.. ok faham kan semua??

Bagi yang dah lama pakai.. ada yang tanya.. boleh ke nak selang sehari pakai.. boleh jer.. ambil la satu hari tu pakai masker ke.. tak semestinya kena pakai berterusan.. bila muka rasa dah macam ok.. boleh selang pemakaian krim malam..

SABUN SF BEAUTY

Sabun ni digunakan bila korang rasa perlu.. maksudnya.. bila dah lama pakai krim siang.. mesti nak cuci muka kan.. so boleh cuci dengan sebersih-bersihnya.. bagi yang pakai make up, kena remove make up dulu dengan remover baru pakai pencuci muka ni.. sabun ni tak da effect remover make up tau.. so bagi yang rasa nak muka sihat dan liang roma muka taknak bagi tersumbat.. korang kena remove make up korang.. pastu cuci muka guna sabun SF.. 

Boleh ke nak cuci 2 kali?? jawapannya.. BOLEH.. nak cuci 10 kali pun boleh kalau rasa selesa.. hehehe.. ok guwau.. boleh cuci dua kali yer kalau rasa muka tu terlalu berminyak.. 

Boleh ke cuci muka guna sabun SF walaupun muka kita tak pakai krim? jawapannya.. SANGAT BOLEH.. mana la tahu kan.. kita lepas-lepas masak ke kemas rumah ke.. berpeluh-peluh.. so muka jadi berminyak.. masa tu korang boleh guna sabun SF ni..

Rasa pedih bila sabun muka?? bila korang dalam situasi ini.. korang kena gunakan sabun sekali jer.. jangan terlalu kasar gosok muka korang tu.. slow-slow jer.. kadang-kadang bukan effect sabun yang memedihkan.. tapi effecct remover yang dalam bentuk cecair tu ke.. remover make up yang dalam bentuk cecair tu ada sedikit alcohol.. tu yang kita rasa macam panas sikit kan bila guna.. saya syorkan korang pakai remover Silky girl..  

OK semua.. boleh faham tak cara nak gunakan SF ni.. mudah jer kan.. dan saya nak ingatkan korang.. pakai dengan penuh sabar, ikut jadual dan tawakal yer.. effect pada mula tu memang ada sikit seperti mengelupas ke, kuar jerawat ke.. tapi teruskan usaha sehingga lihat hasilnya.. kadang-kadang muka korang tu terkejut dengan mana-mana produk.. so tu yang dia bertindak balas sedikit pada mulanya.. ok?

Macam biasa boleh order SF dengan saya.. GOOD PRICE tau.. hehe.. 013-7549240

Wasalam..