سْـــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

I'm Suhaila Radenan. My life is just a simple things,
If you want happy, please make others happy too.
Allah swt always with you. This world is just temporary
place, Jannah is the last station.

Search This Blog

Monday, December 29, 2014

Lelaki huruf A hingga Z

Oh man (kata dalam bahasa orang putih)
Oh lelaki la sebab kita orang Melayu kan..
Memang mereka sama subjek
Bukan..
Jangan salah faham plak..
Aku maksudkan lelaki yang hadir dalam hidup aku sama..
Bezanya cuma ada pada nama..
Apa-apa pun aku doakan korang semua bahagia..
Jangan salahkan aku plak kalau korang terlepas aku..
Peluang hanya sekali..
Hahahahaaa..
Perasan!

Mood : Kahwin cecepat jalan terbaik k

Wednesday, December 24, 2014

Pilihan

Hidup ada pelbagai pilihan
Sebab tu orang cakap perkara paling susah adalah membuat pilihan
Kerana manusia hanya mahu suatu yang sempurna
Konon!
Walau bagaimana pun hidup memang kena memilih
Tak boleh nak telan semua
Nanti jadi hantu
Meroyan tak tentu pasal
Mula salahkan orang lain jer kerja kau nanti
Apa boleh kita buat
Redha dalam pilihan hidup
Kalau salah sekalipun
Anggap ia adalah ketentuan atau menebus dosa lalu
Biasalah tu ujian hidup

Sekarang ni aku kena pilih
Samada nak kahwin atau tidak
Kahwin tu kan baik
Ada juga orang nak jaga kita
Dari hidup merapu tak tentu hala
Tapi berkahwin dengan perasaan yang kosong
Ibarat kena kahwin paksa plak
Macam cerita dulu kala
Keluarga tentukan semua
Tiada pilihan, kahwinlah si anak
Hahahahaa..
Itu zaman bila tu
Tapi mak cakap itu semua ujian
Setan kan tak suka tengok orang nak dirikan masjid
Maka wujud perasaan itu ini
Yelaaa.. Gila tak perasaan ini
Aku dah berapa kali 'Apa kata pulangkan balik cincin tu'
OMG opss tukar OMA (oh my Allah)
Apa aku fikirkan ni
Celaru gila

Kenapa?
Perasaan pada orang lain ke?
What??????
OMA
No..
Orang kata 'Please buat solat istiharah'
Doa banyak-banyak
Tet..................

Sekarang dah buat pilihan
Terima segalanya
Aku tengok tiada selain dia yang baik dengan aku
Sejahat dia, jahat lagi aku
Kalau dia nak kahwin dengan aku
Kira dia sayang aku lagi la kan
Takkan aku nak tukar fikiran hanya kerana perasaan celaru

Tiada apa yang perlu diubah
Perasaan itu hilang
Tapi kita boleh cuba selepas berkahwin kan
Bercinta selepas berkahwin??
Aku pernah bercinta sakan dah dengan mamat tu
Lepas tu hilang entah ke mana
Sekarang nak suruh cari balik??
Tentulah tidak
Biar ia datang sendiri jer
Yang penting sekarang
Hubungan suami isteri itu adalah bekerjasama antara satu sama lain
Untuk memenuhi kehendak hidup di dunia
Membesarkan zuriat bersama
Dan menjaga satu sama lain sehingga tua
Bersusah bersenang bersama

Mungkin
Mungkinlah
Mungkin juga

Itulah makna Cinta..

=')

Monday, December 22, 2014

Jangan dihina diri yang sudah hina

Jika rasa diri ini sungguh keji
Tidak usah dihina
Aku datang tanda silaturahim
Bukan sebagai musuh dalam selimut
Siapalah aku untuk mengecapi bahagia seorang diri
Keji sungguhkah aku melihat kau menderita
Sedangkan aku masih punya harapan
Salahkah aku berikan kau harapan sebagai teman
Yang pernah lalui hidup bersama
Sahabat baik dunia ahkhirat
Tuhan marah ke
Jika aku hanya dianggap hina
Biar aku kuburkan rasa ini

Thursday, December 11, 2014

Aku kena terima hakikat

Yes!
Aku kena terima hakikat
Apa yang berlaku adalah takdir Tuhan
Maka tidak baik untuk bersedih
Ini bukan episod teduhan kasih
Ini hanya baru permulaan..

Sunday, December 7, 2014

Kecelaruan

Sudah lama ku lalui jalan hidup ini
Pelbagai yang ku pernah rasa
Telah jauh ku buang kepercayaan itu
Di mana ku harus cari kembali
Resah jiwa ketika ini
Jauh tak berfikiran
Dekat bercelaru
Perkara baru hendak bermula
Tetapi aku mula ragui
Kisah lalu menghantui
Kali ini lebih menjadi
Adakah aku harus telan?
Mungkin jua ini hukum dunia
Terima kesakitan
Bersabar dengan dugaan akan datang
Jika kesilapan berlaku
Satu keredhaan harus ada
Percaya takdir

Friday, December 5, 2014

Derita

Tak siapa di antara kita di dunia
Memilih jalan hidup yang derita

Thursday, December 4, 2014

Adakah betul pilihan ini

Entah mengapa
Hati ini sungguh keliru
Mencari erti cinta yang sebenarnya
Dalam hidup ku
Kenapakah hati ini
Sangat gelisah
Meninggalkan kenangan lalu
Yang amat bermakna
Andai hari esok tiada
Kita pasti bersama selamanya
Berdua yang tidak akan putus lagi
Oh bahagianya

Hari-hari rasa tidak tenang
Hari-hari rasa tidak cukup
Senyumanku dulu telah pergi
Dibawa oleh dirimu
Tolonglah datang kembali
Untuk hati ku
Yang semakin parah
Dengan kerinduan
Jangan dikau ragu cinta ini
Jangan dikau hancurkan harapan
Yang ku berikan kini
Hanya untuk terakhir kali

Oh Tuhan
Ku amat keliru
Ku rindunya
Ku sayangnya
Oh Tuhan

Bolehkah ku berpatah
Kembali ke jalan lama
Sukarnya untuk aku
Menelan kesakitan ini
Jika dari jauh kau baca
Aku harap kau mengerti


Saturday, November 22, 2014

Lama sudah tidak bersua

Rasa yang aneh
Seperti hilang bayangan
Aku bawa diri ketepi
Untuk melihat kewujudan
Cahaya yang belum malap

Dalam dingin hujan turun lebat sekali
Sejuk sekali ketika ini
Elok jika ada yang sudi memanaskan
Agar tidak rasa selesa hilang
Bukan hari ini rupanya

Menanti hari esok datang lagi
Harapan tetap tinggi
Ertinya tiada
Hanya cebisan yang ada
Untuk seketika atau selamanya
Keliru

Rindu bertalu
Tidak ke mana
Kenangan suatu kesilapan
Masih berdiam antaranya
Kita mungkin bersatu
Di alam lain


Wednesday, November 19, 2014

Rindu tiada

Bila mengharapkan ada yang rindu
Rupanya tiada

Tiap kali rindu datang
Hanya untuk suasana
Bukan diri ini

Apa mampu bertahan
Hanya lebih sabar
Hari mendatang mungkin lebih indah
Mungkin tidak

Jika itu suatu kepuasan
Rela dilakukan sebergitu
Jika itu suatu keterpaksaan
Rela undurkan diri
Bahagia yang mu cari

Tak mahu seksa dirimu selamanya
Lafazkan rasa benci
Agar diri ini boleh pergi
Pada Tuhan yang lebih menyayangi
Sakit tetap perit
Hati makan dalam

Suratan..

Saturday, November 15, 2014

Musuh udara


Hirup udara segar ketika dahulu
Tenang fikiran
Seperti bau rumput di pagi hari
Bunga kembang pagi cantik kelihatan
Sebelum matahari memanaskan bumi
Pasti ramai ingin menikmatinya
Sungguh tidak enak
Ketika tenang diganggu
Setempat takpa
Bersebaran di udara
Lenyap bau segar
Ditindani musuh udara
Bunga kembang pagi telah dikaburi
Pagi itu tidak lagi enak dinikmati
Kerana mereka lebih sayangkan mati
Dari sihat yang panjang
Takpa belum terlambat untuk berubah
Meskipun tiada siapa berubah
Sedapkan hati sahaja


Thursday, November 13, 2014

Seketika terima kasih

Jika diperlihat dunia yang lain
Mungkin bukan aku yang layak
Berasa sesuatu yang sukar di depan
Beratnya mata untuk bangkit
Maafkan aku bukan untukmu
Manisnya pertemuan
Tiada penghalang untuk bersama
Inikan untuk selamanya
Hanya perlu menanggung
Keresahan hati tiada kesudahan
Kerana wujud ikatan tanpa cinta

Masih boleh wujud sayang
Hanya bermain dengan masa
Pula bagaimanamu
Sanggup menunggu sesuatu yang tidak mendapat balasan

Sudah tiba masa
Untuk undur diri
Dari semua ini

Monday, November 10, 2014

Belum berakhir

Salam,

Seorang gadis sedang menulis tentang saki baki hidupnya. Mengenangkan apa perkara yang telah terjadi kepada dirinya. Hanya mampu untuk mengungkapkan senyuman. Ada cahaya dan malap yang tak mampu diungkapkan. Yang berlalu biarkan ia berlalu pergi dengan angin petang. 

Angan-angan gadis itu belum musnah pun lagi kerana dia tak pernah berasa serik dalam hidupnya. Cuma banyak perkara yang mendewasakan gadis itu dan dia lebih tenang setenang air di tasik. Siapa tidak cemburu dengan kehidupan mereka yang lain. Walaupun belum dapat cahaya mata tetapi mereka masih ada seseorang yang wujud untuk dikongsikan kisah hidup mereka. Mereka belum bersatu tapi telah mengikat satu tali yang kuat. Ia sesuatu perkembangan yang baik buat mereka. Malah gadis itu masih lagi keseorangan.

Waktu ini, bukan cahaya mata pertama tetapi dah hampir ke dua dan ketiga, mereka bahagia, sungguh bahagia. Bergulung sarjana. Bertuah. Masa depan yang panjang dengan cahaya. Alhamdulillah. Dahulu, gadis itu cuba untuk mencapai tahap seperti mereka tetapi tidak kesampaian. Mungkin belum sampai waktunya. Mungkin tiada. Tidak mengapa, gadis itu tidak mengenal erti putus asa dan sentiasa bersabar.

Lama penantian itu, sungguh lama sehingga jemu ada dalam diri. Sebenarnya banyak perkara gadis itu belajar ketika menunggu sesuatu yang belum pasti. Pertama, gadis itu sangat bersabar dengan perkara yang tidak baik berlaku padanya, hanya dengan kudrat sendiri dia berusaha menangani masalah yang datang. Gadis itu berharap seseorang ada dekat dengannya sebagai perlindungnya rupanya tiada. Hanya malaikat yang menjaganya dan Tuhan mengizinkan keselamatan gadis itu. 


Kedua, gadis itu cuba merasai kebahagian melalui kebahagian mereka yang lain. Dengan melihat mereka bahagia tanpa melahirkan rasa cemburu dalam diri ia cukup membahagiakan hati dia. Sungguh indah perasaan itu sukar diungkapkan. 


Perasaan. Sayang. Cinta. Masih ada dalam dirinya tetapi telah dibahagikan sama rata pada semua mahkluk lain. Tiada lagi yang lebih istimewa melainkan Tuhan dan keluarga. Sisa sisa kasih sayang dibahagi sama rata untuk tidak terluka lagi.

Selepas ini apa. Belum diketahui dan belum pasti. Tetapi gadis ini sentiasa menjalani hidup yang harus diteruskan. Lama tidak menangis dan lama tidak merasa di bawah. Biarlah ia sedang sedang sahaja. Tiada perkara untuk dirungutkan kerana semuanya adalah dari Tuhan. 

Hargai. Lebih baik perkataan itu dilenyapkan dalam kamus dewan bahasa.

Ikhlas. Itu lebih terbaik untuk hidup gadis itu.

Gadis ini tidak bernasib malang tetapi sentiasa diuji kerana disayangi oleh Tuhan. Terima kasih sentiasa menyayanginya.






Tuesday, November 4, 2014

Kissproof lipstick tak lekat pada gelas

Salam..

Percaya tak korang yang lipstick kissproof ni kalis air.. Pertama kali jumpa lipstick ni dekat kedai nampak menarik je color dia.. so test kat tangan.. sekali cuba padam tengok tak dapat padam.. oh.. memang water proof la.. terus beli dan pakai untuk diri sendiri.. Last last terjual plak sebab nak pakai semua color kan.. hehe.. Kelebihan lipstick kissproof ni adalah :

- Tahan lama
- Kalis air (tak lekat pada gelas minum)
- Matte
- Tak berkilat
- Sangat natural dan cantik bila pakai
- Tak berbau
- Warna yang cantik

Bagi siapa yang nak order boleh hubungi saya.. 0137549240

Latest Price!!!!






Apa tunggu lagi.. jom order.. ada semua kod color!!!!




Monday, October 20, 2014

Berlalu tahunan

2009 kita ditemukan
Kita rasa kita mampu susah senang bersama
Tahun terus berlalu
Pelbagai rintangan telah dilalui
Bukan hanya tercela sedikit
Malah tiada apa yang tinggal
Cinta cuba datang
Ia hanya sementara
Dan hilang selalu
Sukar untuk dicari sesuatu yang pasti
Kita masih bersama
Tetapi jiwa sudah berbeza
Tiada kesabaran lagi
Kerana setitik kesilapam
Akan wujud suatu kebencian yang mendalam
Sudah lima tahun berlalu
Kita masih bersama
Tidak tahu apa yang tinggal
Mungkin hanya rasa simpati
Aku masih menanti
Suatu yang tidak pasti
Sejak lima tahun lagi dihalau pergi
Sehingga diri tiada berasa lagi
2014 akan berlalu
Aku masih melihat tahun yang sedang berlalu

Tiada bahagia yang dinanti

Pintu di hentak
Maka retak segalanya
Tiada siapa yang bahagia
Hanya kebencian ada
Kerana menurut takdir
Ia tiada bahagia
Tunggu
Tunggu
Tunggu untuk apa?
Tiada bahagia yang nanti
Setia
Setia
Setia untuk apa?
Tiada setia yang nanti
Tidur dahulu
Nikmati anugerah Tuhan beri
Hari baru pasti datang
Tapi tiada bahagia yang dinanti


Friday, October 17, 2014

SF Beauty 2014, Join buat bisnes JOM?


Kasi up gambar dulu.. harga panas..
Hari-hari orang order..
Produk yang masih diingati ramai..
Walaupun sudah lama dipasaran..
Tetapi masih mendapat sambutan..

Ramai sangat customer yang pernah pakai SF Beauty dan stop pakai kerana tukar produk lain.. Sajer sajer nak cuba lain produk la kan.. Termasuk saya sendiri!! Tetapi tak dapat tandingi keserasian semasa pakai SF Beauty.. Lepas tu semua orang order balik SF Beatuy.. Kerana SF Beauty sangat memuaskan ramai customer yang telah cuba.. TERMASUK SAYA JUGA!!! 

Apa lagi.. jom beli dengan saya.. Dijamin original.. Tiada lagi masalah kulit muka dan kembali muda.. Selama saya menjual produk ni, takda customer yang mengadu kerosakan muka yang teruk, ramai yang repeat order lagi ada laa..

Alhamdulillah..

Anda nak pakai secara percuma????
Anda nak harga paling murah????

Mudah jer.. Anda TAK PERLU BELI GUNA DUIT SENDIRI tapi anda JUAL..

Haaaa?? Macam mana??

CARA (A) :

1) Jadi Dealer bawah saya
2) Cari customer 10 orang dalam tangan
3) Bayar RM600 anda akan dapat 10 set produk SF BEAUTY
4) Jual dengan harga RM80 atau lebih, postage RM6
5) Dapat untung RM20 setiap satu set produk, kalau 9 set sudah dapat untung RM180
6) Itu untung bersih tau!!!! Di samping anda dapat 1 produk free untuk pakai sendiri

CARA (B) :

1) Jadi Dealer bawah saya
2) Cari customer 5 orang dalam tangan
3) Bayar RM350 anda akan dapat 5 set produk SF BEAUTY
4) Jual dengan harga RM80 atau lebih, postage RM6
5) Kalau jual RM80 anda dapat untung RM10 setiap satu set produk, kalau 4 set sudah dapat untung RM40
6) Jadi anda perlu tambah RM30 je untuk dapatkan 1 set besar SF BEAUTY, tak perlu bayar lebih.

Nak cari income lebih?? OK Jom jadi "mypartner" saya..

Mudah jer.. Tolong jual untuk saya, saya untung, anda untung.
Sebab tu panggil partner.. Kelebihan yang korang akan dapat adalah melalui sini korang akan dapat customer sikit demi sedikit, dan lama-lama korang akan jadi Dealer..

Syaratnya :

1) Mypartner kena berdaftar dan kalau dah ramai kita buat group wasup
2) Mypartner kena rajin buat sale dan aktif jualan
3) Anda hanya perlu bank in RM70 pada akaun saya
4) Anda untung RM10 jika jual RM80, jika jual harga lebih.. anda dapat lebih
5) Seminggu mesti ada 1 set pembelian
6) Jika tidak aktif mypartner akan dibekukan
7) Kerja anda senang jer, ambil order n goyang kaki, saya ambil stok, saya bungkus dan saya pos..
8) Mypartner yang rajin buat sale dapat la free gift macam-macam nanti..

Apa lagi??Jom mulakan hidup baru anda.. jadilah seorang yang serba boleh.. mana tahu kita boleh buka satu wisma.. kan.. berangan biar jadi kenyataan..

SAiLA 013-7549240



Sunday, August 3, 2014

Gembira

Jujur kata
Gembira bila ditanya
Sunyi bila ditinggalkan

Friday, August 1, 2014

Setiap perjalanan itu ada kenangan

Telah lalu
Teringat mu
Toleh
Membayangkan mu
Berat jiwa
Rosak hati
Merindui
Benda yang tiada
Lagi

Kerana terpaksa

Kerana terpaksa
Ku relakan
.......................................................

Merasa yang kita tak pernah dapat apa yang kita inginkan
Bagaimana ku nak khabarkan pada nya
Begitu sukar hendak menyatakan kebenaran
Pembohongan yang terpaksa
Jika kau tahu sebabnya
Kau tidak akan mampu membayar segalanya
Terlalu banyak aku menanggung hutang budi
Lantas begini keputusannya
Jangan kau tak tahu
Besar telah ku korbankan
Sakit telah ku rasakan
Lena yang ditemani air mata
Merindui mu dalam setiap kenangan
Ketahuilah wahai insan
Diri ini lebih terseksa dari mu
Matilah hari hari indah


Wednesday, May 7, 2014

Biarlah

Sampai satu tahap
Kita sedang asyik menulis
Panjang lebar tulisan kita
Tetiba kita tak rasa nak tekan butang hantar
Setelah itu kita padam
Dan otak tak fikirkan apa apa lagi
Lalu hati berkata
Biarlah


Sunday, April 27, 2014

Tidak mengapa jika begitu


Sudah lama laluinya
Terkadang agak membosankan
Tidak mengapa jika begitu
Kesudahanya
Hanya Tuhan tahu

Dear,
Suhaila

Thursday, April 3, 2014

SF Beauty Original & Murah

Salam..

Siapa tak risau kan kalau benda yang kita pakai memudaratkan kita, terutama kesihatan badan kita.. Semua orang nak rasa sihat dan cantik seumur hidup.. Betul tak? Dengan guna produk SF Beauty muka saya dan ramai lagi regular customer saya yang jatuh cinta dengan produk ni.. Hampir 3 tahun saya menggunakannya, tiada sebarang masalah pun.. Mereka cakap pakai SF Beauty tak boleh pregnant,  peranakan rosak dan macam-macam lagi perkara yang memudaratkan.. 

Bulan lepas saya ada COD pada regular customer saya di Klang, dia tak dapat ambil sebab dia masih dalam pantang lepas bersalin, saya pun tanya dia samada dia pakai produk ni sebelum pregnant ke.. dia jawab dia pakai lama dah, sebelum pregnant dan selepas bersalin pun still pakai lagi.. tak da masalah apa pun pada diri dia dan kandungan.. Emm.. saya pun hairan kalau orang cakap pakai SF Beauty tak boleh pregnant.. Rezeki tu Tuhan bagi bukan sebab produk..

Sama kes dengan adik saya, dia memula dah mulai bosan pakai SF Beauty,  katanya nak try produk baru.. waktu tu tengah femes produk ibu putih, dia pun cuba la.. memang berkesan, putih melepak muka, lepas tu dia cuba pakai ubat jerawat sebab muka dia naik 1 jerawat jer, sekali abis muka dia penuh bintik2 hitam seperti parut jerawat penuh sekeliling muka.. Dia stop pakai apa2 selama sebulan, tapi still ada parut2 tu.. saya nasihat pada dia, cuba pakai SF Beauty balik.. at least boleh sekatakan warna kulit tu.. Dia mula pakai bulab lepas dan alhamdulillah, muka dia kembali seperti asal, parut2 hilang.. suka dia.. 

Saya bukan nak menyalahkan mana-mana pihak.. Tetapi saya tak suka mereka membesar besarkan cerita yang tak betul.. mungkin sebab produk lain muka customer jadi teruk, pergi ngadu pada akhbar, lepas tu akhbar mula tulis itu ini, abis semua dia nak kaitkan, rosak nama produk lain.. sentiviti kulit muka manusia memang berbeza, ada yang tak boleh terima sebarang produk termasuklah produk di watson ke apa.. tapi siapa berani mengadu atau saman produk seperti L'Oréal, Maybeline, Simple, Nutox dan macam2 lagi la.. Saya sendiri pernah cuba macam2 produk dekat watson tu, makin berjerawat muka jadinya.. tapi dengan guna SF Beauty muka ok sangat.. Sebab tu tak boleh nak tinggal SF ni.. hehe.. 

Lagi 1, SF Beauty boleh campur penggunaanya, tapi memang kena organic based.. Jangan campur dengan produk yang ada alcohol dan bahan kimia yang tinggi.. Macam sekarang saya guna toner dari korea, Skin Food toner, krim siang pakai SF Beauty, sunblock pakai Skin Food punya brand lagi.. Ok dah boleh pergi kerja.. Muka takda masalah dengan itu.. syukur sangat..

Amaran!!!!! SF Beauty memang ada tiruan dan boleh didapati di online serta kiosk2 dalam mall.. Saya tak tahu nak jelaskan tiruan dan original bezanya macam mana, senang cerita beli dengan saya, confirm original.. hehe.. Senang cerita korang nak beli, beli pada stokis besar atau pengedar yang tahu mana sumber dia dapat stok.. kalau dia hanya beli atas atas orang tu bahaya.. sebab kita takut ia tiruan.. krim kuning ni memang boleh dapat kat pasar malam atau kat Indonesia secata bundle.. tapi krim ni tak melalui proses di makmal, kita tak adunkan lagi, kita tak uji pun ia selamat ke tak untuk guna, bila korang pakai muka jadi rosak nanti salahkan pengeluar yang sah, sedangkan korang sendiri beli nak murah dan taknak ambil tahu ia dari mana.. tu bahaya tu.. jadi.. dapatkan Original products supaya korang takdala ragu2 nak guna dan tak mendatangkan masalah buat korang.. ada tanda halal.. GMP.. cek no kkm NOT13.......

=)



Boleh order dengan saya.. Harga promosi RM80 termasuk postage semenanjung.. RM85 untuk postage Sabah, Sarawak dan Labuan.. 

Untuk pembelian secara banyak

5 - 9 set = RM70/set (postage RM10)
10 - 20 set = RM60/set (postage RM15)
21 - 30 set = RM58/set (postage RM20)

Cod area Shah Alam dan Setia Alam

Boleh hubungi saya 0137549240 (Saila)