سْـــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

I'm Suhaila Radenan. My life is just a simple things,
If you want happy, please make others happy too.
Allah swt always with you. This world is just temporary
place, Jannah is the last station.

Search This Blog

Friday, May 8, 2015

Dengar bunyi jantung anak ibu

7.5.15

Anak,

Semalam ibu pergi check up dengan doktor dekat kpmc puchong lagi..
Macam biasa doktor buat ultrasound scan perut ibu..
Masa 1st scan dulu ibu ingat lagi cuma nampak 1 tompok bulat jer.. kecil..
Sekarang dah 2 bulan usia anak ibu..
Scan dah ada jantung, muka dan badan..
Masih belum sempurna sifatnya tapi anak membesar dengan baik..
Semalam abi tak teman jadi dia tak dapat tengok..
Abi kerja, takpela..
Nanti bulan depan check lagi ibu minta abi temankan ye..
Anak,
Doktor Aishah bagi ibu dengar jantung anak berdegup..
Laju bunyinya.. macam tak percaya ada jantung anak dalam perut ibu..
Sekarang ibu ada 2 jantung nak kena jaga la.. hehe..
Hebat tak kuasa Tuhan??..

Ibu tak sabar nak tahu anak punya jantina..
Ibu tak kesah pun anak apa-apa tapi ibu pening la nak letak nama hebat dekat anak ibu ni..

Jadi, anak..
Membesarlah dengan sihat dan sempurna..
Anak kena rajin belajar sampai pandai membaca..
Sebab suatu hari nanti ibu nak anak baca nukilan ibu ni..
Ibu nak anak tahu betapa ibu sayang pada anak..
Jangan kecewakan ibu yer..

Ibu,

1 comment:

ejulz said...

semoga dipermudahkan segala urusan dan semoga baby dan ibu sentiasa sihat.. :)


44 pemenang dicari!!!

Antara hadiah2 yang bakal dimenangi:
- Kain Batik Sarawak - 1 pemenang
- Kain Pelikat - 2 pemenang
- Minyak Angin Aromaterapi Fresh Care / Safe Care / Javaspa - 1 pemenang
- Pin Shawl - 2 pemenang
- Blause - 1 pemenang
- Skirt Labuh Lcyra - 1 pemenang
- Cash RM30 - 1 pemenang
- Cash RM10 - 2 pemenang
- Topup RM10 - 3 pemenang
- PVC Keychain - 30 pemenang

Jemput join segmen bagi yang belum join jika sudi.. "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei" Tq..

Jom terjah entry terkini "Movie terbaek bulan ni.."